Nieuws

Amvest en gemeente Eindhoven reageren op publieksvragenHet Eindhovense Stationsplein ziet er over een aantal jaar compleet anders uit. Het plein zelf wordt vernieuwd en de drie markante torens van District E verrijzen er. Een belangrijk onderdeel bij dit project is het betrekken van omwonenden, ondernemers en de inwoners van Eindhoven bij de plannen. Begin dit jaar vond de eerste publieksavond voor District E plaatst. Bezoekers woonden onder andere presentaties bij en konden vragen stellen bij de verschillende aanwezige disciplines. Al deze vragen hebben we gebundeld en zijn beantwoord door projectontwikkelaar Amvest en de gemeente Eindhoven. Beide partijen trekken samen op in dit project aangezien de gemeente opdrachtgever is voor het project én zich bezighoudt met het uiteindelijke ontwerp van het Stationsplein. Amvest richt zich op de ontwikkeling van de bouw en invulling van District E.

De antwoorden op de vragen van het publiek vind je in dit document. We hebben de vragen per onderwerp gebundeld, zodat je makkelijk de antwoorden op jouw vragen kunt vinden. Bij het onderdeel Programma gaat Amvest bijvoorbeeld in op de opmerking dat het wenselijk is dat bestaande innovatieve platformen een plek vinden binnen District E. Tijdens de publieksavond kwam ook de wens naar voren om de kronen van de torens te verbijzonderen. Amvest geeft bij het onderwerp Gebouwen antwoord of deze wens ook werkelijkheid kan worden. Vanuit de gemeente Eindhoven komen er antwoorden op bijvoorbeeld het ontwerp van het plein. Bij het onderwerp Plein en openbare ruimte vertellen zij onder andere meer over de mogelijkheden op het plein met licht en geur en bij Bereikbaarheid wordt er ingegaan op het doel voor de gemeente om het centrum autoluwer te maken.

De onderwerpen in de beantwoording zijn: Algemeen aanzien, Plein en openbare ruimte, Groen en duurzaamheid, Bereikbaarheid (verkeer en parkeren), Programma, Wonen, Gebouwen en En verder. Binnen de gedownloade pdf kunt u doorklikken naar de verschillende onderwerpen.