Your address will show here +12 34 56 78
Proef de visie

 

  • Text Hover

Eindhoven krijgt de stadsentree die zij
verdient

Op de begane grond en direct daarboven komt een bruisend, Eindhovens programma dat levendigheid, cultuur en ondernemerschap aan de stad toevoegt. Op straat ervaar je de menselijke maat. Door inrichting met veel groen en water is het verblijfklimaat er heel aangenaam.

Naar boven toe vind je in de torens een breed scala aan woningtypes van zeer betaalbaar tot wel wat duurder. In de kroon van de westtoren komt een bijzonder (semi-)publiek programma dat de Brainportregio zichtbaar maakt.

Architectuur en stedenbouw: Powerhouse Company

DRIE TORENS

Dit alles in drie ranke torens diverse hoogtes die met een fraai silhouet het stationsgebied onmiskenbaar in de skyline van de stad markeren. De torens krijgen binnen een duidelijk familieverband een onderscheidende vormgeving en aankleding.

Proef de visie - Toren Zuid

In de laagste toren van District E bevindt zich het kloppend hart van TDK. Kom binnen in de stadslobby van Eindhoven! De grote ruimte kan als showcase van Eindhoven ingezet worden tijdens de vele evenementen die Eindhoven rijk is. Over het exacte programma voeren wij nog gesprekken met verschillende Eindhovense partijen. Wij houden jullie dus nog even in spanning.

Boven het stadsprogramma komt ruimte voor verschillende woningen.

Proef de visie - Toren Oost

Naast het stationsgebouwkomt de oosttoren die in hoogte tussen de Zuid en West toren zal zijn. De onderste laag heeft een publieke functies. Denk aan ruimte voor startende ondernemers, concept stores met de nieuwste snufjes op het gebied van technologie, design en kunst en aan kleinschalige voorzieningen, zoals een kapper die ook ’s avonds open is.

In de bovenbouw zitten alle sociale woningen en short stay appartementen. De woningen richten zich op kleine, jonge huishoudens voor de korte en wat langere termijn.

Bovenin bevinden zich een gemeenschappelijke woon-, leef- en ontmoetingsruimtes met een gezamenlijk terras als aanvullende collectieve voorziening bij deze relatief kleine wooneenheden. Zo ontstaat een speels programma waar de energie van de nieuwe generatie voelbaar is.

Proef de visie - Toren West

In de hoogste toren van District E is plaats voor horeca, werkruimtes en een sky-lounge in de top. Bewoners en bezoekers, expats en locals, jong en oud wordt hier welkom geheten in een dynamische sfeer die werk, ontmoeting en Brabantse gemoedelijkheid verenigt.

Een verblijfsgebied voor iedereen

Het nieuwe plein vormt de huidige versplinterde stukjes tot een eenheid: een prettig verblijfsgebied en dé entree tot de stad. Het station staat prominent op dit nieuwe tapijt, in al zijn glorie goed zichtbaar van alle kanten. Langs het spoor kan een nieuwe, volwaardige straat komen die de kloktoren van het station ook vanuit deze zijde prominent in het zicht zet. De zicht- en looplijn tussen het station en de Lichttoren vormt de centrale diagonale as. Maar vanuit de hoofdingang van het station loop je straks ook rechtdoor naar de binnenstad, niet langer gehinderd door de barrières die je nu nog tegenkomt. Amvest maakte eerder een visie voor de inrichting van de openbare ruimte. De gemeente richt uiteindelijk de openbare ruimte in. Zij neemt daarbij de visie van Amvest mee.

Gebiedsvisie: ZUS Zones Urbaines Sensibles